Een gezonde jeugd begint bij de omgeving van een kind

Daarom focust JOGG zich niet op het kind zelf, maar op de omgeving van het kind. Op wat thuis de norm is als het gaat om groente eten en wat ze in hun trommeltje mee naar school krijgen; of er in de buurt voldoende beweegmogelijkheden zijn;  wat ze zien in de media en of er ook iets gezonds te vinden is in de lokale sport- of schoolkantine.

Strategisch Partner

Als strategisch partner van JOGG Nederland en Provincie Limburg en als coördinator van JOGG Limburg, helpen we Limburgse gemeenten om een gezonde omgeving voor kinderen en hun sociale omgeving te creëren.

Mooie resultaten

In Limburg werken 22 gemeenten met de JOGG-aanpak. Zij werken vooral met lokale partners en hebben samen al veel bereikt.  Mooie voorbeelden zijn basisscholen en kindcentra waar de kinderen alleen nog maar water drinken en dagelijks bewegen. In veel gemeenten is een goede samenwerking met jeugdgezondheidszorg en krijgt de jeugd groente aangeboden. Ook sponsoren veel supermarkten uitsluitend gezonde producten en dragen serviceclubs bij aan smaaklessen.

Wil je JOGG-gemeente worden?

We helpen je graag op weg! De lokale JOGG-regisseur krijgt het eerste half jaar intensieve begeleiding en ondersteuning om zo effectief mogelijk met JOGG te starten. We kunnen ook helpen bij het zoeken naar een JOGG-regisseur.

Wil je JOGG-gemeente worden?

Start dan hier!

Wil jij op de hoogte blijven van het sportnieuws uit Limburg?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief