Een gezonde jeugd begint bij de omgeving van een kind

Daarom focust JOGG zich niet op het kind zelf, maar op de omgeving van het kind. Op wat thuis de norm is als het gaat om groente eten en wat ze in hun trommeltje mee naar school krijgen; of er in de buurt voldoende beweegmogelijkheden zijn;  wat ze zien in de media en of er ook iets gezonds te vinden is in de lokale sport- of schoolkantine. JOGG is actief in de 7 omgevingen waar onze jeugd zich bevindt: thuis, school, buurt, sport, vrije tijd, werk, media.

Strategisch Partner

Als strategisch partner van JOGG Nederland en Provincie Limburg en als coördinator voor JOGG Limburg, helpen we Limburgse gemeenten om een gezonde omgeving voor kinderen en hun sociale omgeving te creëren.

Mooie resultaten

In Limburg werken 25 gemeenten met de JOGG-aanpak. Alle 16 Zuid Limburgse gemeenten werken samen met lokale partners en hebben samen al veel bereikt.  Mooie voorbeelden zijn basisscholen en kindcentra waar de kinderen alleen nog maar water drinken en dagelijks bewegen. In alle JOGG gemeenten biedt jeugdgezondheidszorg in de consulten aan gezonde leefstijl. De kinderopvang werkt met onze bewezen effectieve interventie Groenteboxjes. 36 supermarkten besteden aandacht aan gezonde producten met de actie “Gezondschap”. En meer dan 10.000 peuters en hun begeleiders wandelen de Peuter4daagse. Ook sponsoren veel supermarkten uitsluitend gezonde producten en dragen serviceclubs bij aan smaaklessen.

Wil je JOGG-gemeente worden?

We helpen je graag op weg! De lokale JOGG-regisseur krijgt het eerste half jaar intensieve begeleiding en ondersteuning om zo effectief mogelijk met JOGG te starten. We kunnen ook helpen bij het zoeken naar een JOGG-regisseur.

Wil je JOGG-gemeente worden?

Start dan hier!

Wil jij op de hoogte blijven van het sportnieuws uit Limburg?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief