Een gezonde jeugd begint bij de omgeving van een kind

Daarom focust JOGG zich niet op het kind zelf, maar op de omgeving van het kind. Op wat thuis de norm is als het gaat om groente eten en wat ze in hun trommeltje mee naar school krijgen; of er in de buurt voldoende beweegmogelijkheden zijn;  wat ze zien in de media en of er ook iets gezonds te vinden is in de lokale sport- of schoolkantine. JOGG is actief in de 7 omgevingen waar onze jeugd zich bevindt: thuis, school, buurt, sport, vrije tijd, werk, media.

JOGG streeft naar een ‘leefstijltransitie’ van ongezond naar gezond leven en wil de maatschappij zo gezond maken dat welvaartsziekten als overgewicht en obesitas geen kans meer maken.

Strategisch Partner

Als strategisch partner van JOGG Nederland en Provincie Limburg en als coördinator voor JOGG Limburg, helpen we Limburgse gemeenten om een gezonde omgeving voor kinderen en hun sociale omgeving te creëren.

Mooie resultaten

In 25 Limburgse gemeenten werkt een lokale JOGG-regisseur met de JOGG-aanpak. In alle JOGG gemeenten wordt nauw samengewerkt met lokale partners en is er samen al veel bereikt. Mooie voorbeelden zijn basisscholen en kindcentra waar de kinderen alleen nog maar water drinken, dagelijks bewegen en waar fruit en groente eten heel gewoon is. In heel Limburg worden jonge ouders op het consultatiebureau jeugdgezondheidszorg (JGZ) geadviseerd over gezonde leefstijl voor de allerjongsten d.m.v. specifieke tools. De kinderopvang werkt met onze bewezen effectieve interventie Groenteboxjes. Meer dan 10.000 peuters en hun begeleiders wandelen jaarlijks de Peuter- en Kleuter4daagse. Supermarkten besteden samen met de JOGG-regisseurs aandacht aan gezonde producten met de back-to-schoolactie . Sportverenigingen richten zich op een gezonde sportomgeving met een gezond aanbod in de kantine. Ook sponsoren supermarkten uitsluitend gezonde producten en dragen serviceclubs bij aan bijvoorbeeld smaaklessen. Alle 16 Zuid Limburgse gemeenten werken samen in gemeente overschrijdende projecten zoals de 7dagenwaterchallenge waaraan 11.000 schoolkinderen aan hebben deelgenomen.

Wil je JOGG-gemeente worden?

We helpen je graag op weg! De lokale JOGG-regisseur krijgt het eerste half jaar intensieve begeleiding en ondersteuning om zo effectief mogelijk met JOGG te starten. We kunnen ook helpen bij het zoeken naar een JOGG-regisseur.

Wil je JOGG-gemeente worden?

Start dan hier!

Wil jij op de hoogte blijven van het sportnieuws uit Limburg?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief