Een goed aanbod met een gezellige vereniging voor alle leden. Dát is de combinatie om leden te behouden, maar ook waarvoor leden komen. Nieuwe leden vinden en bestaande leden behouden hoort een vast agendapunt te zijn binnen jouw vereniging. Zeker in deze vreemde tijden van corona waar verenigingen voor grote uitdagingen staan. Sinds de coronacrisis is ons allen duidelijk geworden hoe belangrijk een vereniging voor ons is. De uitdaging blijft om huidige en potentiële leden te laten zien wat jij als vereniging te bieden hebt. Hoe kun je in deze tijden leden vinden, maar vooral ook binden aan je vereniging?

Direct resultaat

Met de cursus ‘Leden Vinden en Binden!’ helpen we jouw vereniging! Deze cursus zorgt er op praktische wijze voor dat verenigingen nieuwe leden vinden en bestaande leden binden. Na elke bijeenkomst heb je genoeg ideeën en kennis opgedaan om gelijk toe te passen in je eigen club. We geven je veel succesvoorbeelden van andere verenigingen, delen kennis en werken samen met jou aan een werkend plan voor jouw vereniging. Elke bijeenkomst passen we de theorie gelijk toe naar de praktijk. De huidige ervaringen en aanpak vanuit jouw eigen vereniging bespreken we samen, koppelen we aan de theorie waarna we samen met andere verenigingen meteen in actie komen.

Voor wie?

Zowel sport-, cultuur- en buurtverenigingen kunnen gebruik maken van deze cursus. Niet alleen bestuurders, maar ook andere betrokkenen binnen jouw vereniging zoals trainers of vrijwilligers kunnen deelnemen aan deze cursus.

In drie bijeenkomsten van c.a. 1.5 uur zorgen we samen voor werving en behoud van leden.  We behandelen de onderdelen:

  • Analyse van jouw omgeving én vereniging: Hoe ziet jouw club en omgeving uit? Wat maakt je uniek? Wat heb je al gedaan aan het vinden en binden van leden?
  • De koude en warme kant van jouw vereniging: Koud of warm? Of nog beter, hoe creëer je beide? Waarvoor zijn of willen mensen lid worden van jouw vereniging? Wat doe je als club daarvoor? Perfect georganiseerd sportaanbod versus gezamenlijk verenigingsgevoel?
  • Positionering van jouw vereniging: Hoe ziet het ledenbestand van jouw vereniging er uit? Welke doelgroepen bedienen we binnen onze vereniging? Hoe bedienen, bereiken en beïnvloeden we die? En wat zijn hun drijfveren om lid te zijn van de vereniging? Een passend communicatieplan volgt.
  • Actie: Werk het uit, maak keuzes, communiceer gericht, laat je zien en hou vol!

Let op! Het beste resultaat wordt behaald bij deelname van minimaal drie personen vanuit je eigen vereniging.

Kosten

Deelname aan deze gedeelde cursus (de cursus gaat door bij deelname van 5 verenigingen) kost € 300,- (excl. BTW). In overleg kun je als vereniging ook een individueel traject volgen.

Wil jouw vereniging meer én betrokken leden?

Meld je dan voor 1 juli 2020 aan bij Jorg Smeets.

Wil jij op de hoogte blijven van het sportnieuws uit Limburg?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief