De wereld om ons heen verandert, snel en met veel impact. Dit brengt nieuwe uitdagingen met zich mee, ook voor het verenigingsleven. Door individualisering, vergrijzing en krimp hebben clubs steeds minder leden, minder vrijwilligers en minder geld. Hoe gaan we hier mee om? Hoe zorgen we dat verenigingen toekomstbestendig worden?

Samen

Het antwoord is: samen. Want samen kunnen we het antwoord vinden op de veranderende tijd. Door verbindingen te leggen, kunnen we elkaar versterken. Samen kunnen we een toekomstbestendige (sport)omgeving creëren: Open Club Limburg. Open Club draait om sportverenigingen, maar zeker niet om sport alleen.

Ontmoetingsplek

We geloven in een Open Club, die verbindt, verrijkt en verenigt. We zien Open Club Limburg als een nieuwe ontmoetingsplek. Waar je kunt sporten, maar waar misschien ook activiteiten op het gebied van zorg, onderwijs en cultuur plaatsvinden. Een gezellige en inspirerende club, diep verankerd in het sociale en maatschappelijke leven van een stad, dorp, wijk of kern. Open Club is er voor iedereen. Jong en oud, met of zonder beperking. Een vertrouwde plek in het hart van de samenleving.

Ook een Open Club Limburg worden?

Iedere sportvereniging in Limburg kan een Open Club Limburg worden. Omdat je met een open blik naar je omgeving kijkt: naar andere verenigingen, maar ook naar scholen, bedrijven, zorginstellingen, natuurinstellingen of cultuur. Wat kun je voor elkaar betekenen? Hoe kun je je als sportvereniging openstellen en zo samen werken aan een duurzame toekomst? Samen kunnen we verder bouwen aan een unieke club die bij jou past.

De mensen achter Open Club Limburg

Open Club Limburg is een initiatief van Huis voor de Sport. Wij kunnen helpen met coaching, bieden op maat producten aan om je eigen Open Club Limburg te creëren. Begeleiden jou en je sportvereniging door een proces van ‘verbinden’ via ‘verrijken’ naar ‘verenigen’. We maken daarbij een scan van de mogelijkheden en helpen concreet bij het vinden van oplossingen op het gebied van bijvoorbeeld een efficiënte exploitatie, gezamenlijke inkoop of nieuwe vormen van financiering.

Meer weten over Open Club Limburg?

Klik hier

Wil jij op de hoogte blijven van het sportnieuws uit Limburg?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief