Een nieuw gemeentelijk sportbeleid, een fusieproces of intensieve(re) samenwerking tussen verschillende verenigingen? De realisatie van een Open Club, het opzetten van een Limburgse sportinfrastructuur voor gehandicapten? Ondersteuning van verenigingen of de realisatie van een burgerinitiatief? Ook jouw gemeente heeft met dit soort vraagstukken te maken.

De procesbegeleider is de persoon die beide of meerdere organisaties helpt de samenwerking vorm te geven, die interventies inzet en begeleidt en die zowel in de boven- als onderstroom kan opereren. Maar die ook als neutrale partij kan optreden, kan vertalen bij miscommunicatie en vooral organisaties in het proces kan meenemen. Het is een uitdaging om dit soort processen succesvol te begeleiden. Zeker als je zelf een rol in dat proces hebt. Procesbegeleiding door een externe partij biedt dan uitkomst.

Ervaring

Ons team heeft veel ervaring in het begeleiden van processen en heeft specifieke kennis van sport en anders verenigen. We begeleiden veel Limburgse gemeenten bij dit soort processen. Afhankelijk van de situatie kunnen we naast procesbegeleider ook als adviseur of projectleider optreden. Met onze specifieke expertise en ons uitgebreide netwerk in de sportwereld, de politiek en het onderwijs, zijn we zeker ook voor jouw gemeente een interessante partner.

Advies op maat

Geen vraag is hetzelfde, laat staan het antwoord. Daarom geeft Huis voor de Sport Limburg advies op maat. Afhankelijk van je vraag, adviseren we je over de manieren waarop we je kunnen ondersteunen. De hulp die je nodig hebt, bepaal je zelf!

Behoefte aan advies over je sport- en beweegbeleid?

Klik hier

Wil jij op de hoogte blijven van het sportnieuws uit Limburg?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief