Samen met NOC*NSF, de aangesloten sportbonden, Huis voor de Kunsten Limburg en Huis voor de Sport Limburg, biedt Rabobank cultuur- en sportverenigingen intensieve ondersteuning om deze toekomstbestendig te maken én te houden. Als partner van NOC*NSF begeleidt Huis voor de Sport Limburg dit verenigingsondersteuningstraject van de Rabobank.

Wat houdt verenigingsondersteuning in?

Door vergrijzing, afname van ledenaantallen en individualisering hebben verenigingen het tegenwoordig moeilijk. Ze hebben vaak onvoldoende capaciteit om de vereniging draaiende te houden en worstelen met vraagstukken als:

  • Hoe bind en behoud ik meer vrijwilligers?
  • Hoe kan ik beter samenwerken met de andere verenigingen in mijn wijk?
  • Hoe investeer ik in de verduurzaming van een sportcomplex?
  • Hoe kom ik tot een goed sponsorplan?
  • Hoe verhouden onze financiën zich tot die bij vergelijkbare verenigingen?

Vanuit de overtuiging dat verenigingen een belangrijke rol spelen in de lokale samenleving ondersteunt Rabobank verenigingen bij dit soort vraagstukken. Met verenigingsondersteuning krijgt een vereniging intensieve begeleiding op maat van professionals die alle expertise in huis hebben om, samen met de vereniging, die ambities ook écht waar te maken. Begeleiding kan op het gebied van Bestuur, Financiën, Gezondheid, Duurzaamheid, Maatschappelijke betrokkenheid of Respect. De vereniging staat aan het roer, de inhoudelijke ondersteuning wordt door experts geboden en Rabobank maakt het mogelijk. Zij bieden dus meer dan alleen sponsoring.

Steuntje in de rug voor je vereniging?

Klik hier

Wil jij op de hoogte blijven van het sportnieuws uit Limburg?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief