De tijd dat senioren achter de geraniums zaten, is allang voorbij. Senioren van nu zijn actief en mondig, toch is 1 op de 5 senioren kwetsbaar. De noodzaak van regelmatig en voldoende bewegen in het kader van preventie, zelfstandig blijven en voorkomen van ziektes en aandoeningen is groter dan ooit. Valpreventie heeft nog nooit zoveel aandacht gekregen als nu.

Dankzij de inzet van enthousiaste lesgevers en lokale organisaties zijn in Limburg elke week meer dan 16.000 senioren sportief actief in 1.100 bij ons bekende beweeggroepen.

Huis voor de Sport participeert in de landelijke Expertgroep Senioren die structureel aandacht vraagt voor de preventieve effecten van bewegen op welzijn en kwaliteit van leven bij senioren. Ook is landelijk de noodklok geluid voor meer specifiek opgeleid leskader. Samen met Sportkracht12 en de landelijke academie buurtsportcoaches worden deze opleidingen uitgevoerd.

Huis voor de Sport werkt nauw samen met KBO-Limburg wat betreft ondersteuning van het leskader en de lokale organisaties en uitbreiding lokaal beweegaanbod senioren en het Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO).

Kijk voor alle beweegactiviteiten voor senioren, bijscholingen voor lesgevers en meer informatie op de website van MBvO.

Wil je meer weten over de beweegactiviteiten in je gemeente of weten hoe je een beweeggroep kunt starten?

Klik hier

Wil jij op de hoogte blijven van het sportnieuws uit Limburg?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief