Huis voor de Sport Limburg Academy ondersteunt professionals die in of voor de sport- en beweegsector werken.  Dit zijn o.a. combinatiefunctionarissen, (buurt-)sportcoaches, hun coördinatoren, senioren sportleiders, verenigingsondersteuners en -procesbegeleiders.

Sport is steeds vaker niet alleen een doel, maar ook een middel. Zo wordt sport in het sociaal domein en in de openbare ruimte met een diversiteit aan arrangementen ingezet. Professionals krijgen hierdoor met andere doelgroepen en stakeholders te maken en met nieuwe interventies en businessmodellen. Kortom: veel veranderingen. Huis voor de Sport Limburg ondersteunt sportprofessionals met verschillende cursussen en workshops.

 

Ludus Zuid

Ludus Zuid is een opleidingsplatform op het gebied van scholing om vakkennis en- vaardigheden op te doen in de provincies Limburg, Brabant en Zeeland. De scholingen worden in verschillende vormen aangeboden waaronder cursussen en opleidingen, die gecentraliseerd zijn. We bieden een compleet  bij- en na scholingsaanbod aan, waarmee we de sportprofessionals ontwikkelingskansen bieden met het oog op het veranderde werkveld. Ludus Zuid streeft naar de hoogst mogelijke kwaliteit op het gebied van aanbod voor verschillende professionals. Ludus Zuid is mede mogelijk gemaakt door het programma LAB.

 

Ondersteuning verenigingen

Ook voor verenigingen hebben met veel veranderingen te maken. Door teruglopende leden- en vrijwilligersaantallen, druk op de exploitatie, een veranderende maatschappelijke rol, toenemende wet- en regelgeving, wordt het werk van verenigingsbesturen steeds complexer. Samen met sportbonden ondersteunen we verenigingen hierin met o.a. scholingen, cursussen en workshops. Bij voldoende belangstelling, geven we de scholing zelfs op de club. We bespreken dan ook met de gemeente of hiervoor subsidiemogelijkheden zijn.

Benieuwd naar de opleidingsmogelijkheden voor jou of je doelgroep?

informatie aanvragen

Wil jij op de hoogte blijven van het sportnieuws uit Limburg?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief