Huis voor de Sport Limburg adviseert, begeleidt, maar voert ook uit! Hebben de verenigingen in jouw gemeente behoefte aan extra trainers, of hulp nodig bij het uitvoeren van sportlessen? Wil je met activiteiten verbindingen leggen in het sociaal cultureel domein of sociale doelgroepen betrekken bij de samenleving? Huis voor de Sport Limburg gaat het veld in!

Gediplomeerde sporttrainers

We hebben gediplomeerde sporttrainers en docenten Lichamelijke Opvoeding (LO) in huis en beschikken over een groot netwerk met sportprofessionals. Denk hierbij aan ondersteuning van groepsleerkrachten basisonderwijs, bestuurlijk en technisch kader op sportclubs en het verzorgen van rijkserkende trainersopleidingen. Ook kunnen zij het beweegaanbod voor doelgroepen binnen het sociaal domein verzorgen.

Succes op het veld

Een mooi voorbeeld van hoe we gemeenten helpen bij de uitvoering van hun sport- en beweegbeleid is The MoveFactory (TMF). TMF voert het sport- en beweegbeleid van de gemeente Landgraaf uit met onder andere begeleiding en training van groepsleerkrachten in de gymlessen, het opstellen van kwaliteitsnormen binnen de lessen LO en het plaatsen en begeleiden van stagiairs op sport- en beweeggebied.

Verder voorziet TMF in de organisatiestructuur sport en bewegen waarbij alle beweeginitiatieven van maatschappelijke partners zo effectief mogelijk worden ingezet in Landgraaf.

Zo organiseerden zij in de zomervakantie van 2018 de Zomerspelen: 3 weken vol activiteiten voor alle kinderen in Landgraaf. In samenwerking met welzijns-, zorg- en cultuurinstellingen zorgde TMF voor de organisatie en uitvoering van het aanbod van de actieve Zomerspelen.

Behoefte aan ondersteuning bij de uitvoering van je sport- en beweegbeleid in jouw gemeente?

Bel of mail: 046 – 477 05 90 | info@hvdsl.nl

Wil jij op de hoogte blijven van het sportnieuws uit Limburg?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief