Werk juist nu samen: Sportclub, onderwijs, welzijn en gemeente
Onze partner The MoveFactory is op dit moment volop in gesprek met o.a. gemeente Landgraaf, waarbij zij inzetten op het overdag openstellen van verschillende sportieve omgevingen voor schoolgaande kinderen en jongeren. Naast de te verwachte trainingen voor reguliere leden wordt mogelijk overdag aan kinderen die niet naar school kunnen een beweegmoment geboden. Concreet idee: kinderen gaan op de ene dag naar school en op de andere dag hebben zij een beweegmoment bij een sportclub. De trainers van de clubs zorgen dat de eigen leden regulier sporten, maar ook dat niet-leden kennismaken met de sport. In deze bijzondere situatie een win-win-win-situatie, opvang, bewegen en misschien wel nieuwe toekomstige leden.

Beweegcarrousel
Bunde Beweegt bereidt een initiatief voor waarin alle buitensportverenigingen een beweegcarrousel starten voor kinderen uit Bunde. Kinderen maken dus kennis met elke sport. Op dit moment wordt geïnventariseerd welke trainers de reguliere clubtraining én de carrouseltraining willen en kunnen verzorgen.

Open clubs nemen het voortouw
De open clubs in Limburg zijn bij uitstek omgevingen om in deze periode jeugd te laten sporten. Deze open clubs werken al veel samen met collega-verenigingen en delen regelmatig hun accommodaties. Zij staan open om hun buitensportaccommodaties te delen met andere (binnen)sportverenigingen om samen de jeugd te laten bewegen. Lees meer over Open Clubs.

Wil jij op de hoogte blijven van het sportnieuws uit Limburg?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief