Limburg is een echte wielerprovincie. Dat blijkt wel uit de actieve rol die diverse wielerploegen in Limburg spelen.

Zo gaven Sunweb wielrenners Nils Sinschek (geboren in Maastricht) en Casper van Uuden een gastles op Basisschool de Cramignon in Eijsden. Ze informeerden de kinderen over een gezonde leefstijl en gaven een kijkje in het leven van een topsporter.  Een mooie samenwerking van Provincie Limburg, JOGG Limburg, Limburg Cycling, de basisschool en Team Sunweb! Team Sunweb kan nog op enkele scholen eenzelfde workshop geven. Interesse? Stuur dan e-mail aan Simone Gerono.

Open Trainingen 14-19 jarigen

Een ander mooi voorbeeld zijn de open trainingen die de Team Jumbo-Visma Academy als onderdeel van de samenwerking met Limburg Cycling, organiseert. De Open Trainingen zijn bedoeld om jongeren kennis te laten maken met de wielersport. Tijdens de Open Trainingen staat natuurlijk het wielrennen centraal. De jongeren leren hoe je bochten rijdt, hoe je in een groep fietst en waar je nog meer op let tijdens het wielrennen. Tijdens de Open Training staat plezier altijd voorop!

De Open Trainingen vinden plaats op het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard en op het parcours bij Adelante in Hoensbroek.

Info en aanmelden

Wil jij op de hoogte blijven van het sportnieuws uit Limburg?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief