Steeds meer verenigingen en sportclubs gaan samenwerken. Afgelopen periode kondigden de voetbalclubs RKSV Sylvia en SVN aan voortaan samen verder te gaan als FC Landgraaf. Ook de Maastrichtse voetbalclubs RKVVL/Polaris en SCM zochten de samenwerking op. Met ingang van het nieuwe seizoen 2020-2021 spelen zij gezamenlijk onder de voorlopige naam SSA West United. In de regio Venlo stemden Hockeyclub Blerick, de Tegelse Hockey Club en de Venlose Hockey Club in met de fusie van hun vereniging tot een nieuwe Hockeyvereniging: Hockeyclub Delta Venlo.

Het is niet verwonderlijk dat steeds meer verenigingen nadenken over samenwerking met andere clubs. Nog voor de coronacrisis merkten veel clubs namelijk al een terugloop in het ledenaantal. Daardoor denken ze eerder over de toekomst na en stellen ze zich vragen als: Redden we het financieel nog als zelfstandige vereniging? Hebben we nog voldoende spelers voor een volwaardig team? Kunnen we door samenwerking kosten besparen?

 

Spelen dit soort vragen bij jouw club? Wil je een mogelijke samenwerking onderzoeken, heb je begeleiding nodig bij een samenwerkingsproces of wil je gewoon eens sparren?

Onze adviseurs helpen je graag als onafhankelijk procesbegeleider, facilitator of adviseur bij het stimuleren en vergroten van samenwerking.
Stuur een e-mail naar info@hvdsl.nl of bel 046 – 477 05 90.

Wil jij op de hoogte blijven van het sportnieuws uit Limburg?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief