Ook in gemeente Echt-Susteren wordt hard gewerkt aan een lokaal sportakkoord. Gemeente Echt-Susteren en Menswel hebben inmiddels twee bijeenkomsten georganiseerd.

In Echt-Susteren ligt de focus van het sportakkoord op vitale, toekomstbestendige sportaanbieders. Alle binnen- en buitensportverenigingen en commerciële sportaanbieders zijn uitgenodigd om op 22 en 29 januari in gesprek te gaan over de kansen en uitdagingen in Echt-Susteren. Hier vind je de presentatie van die bijeenkomst. Beide bijeenkomsten hebben waardevolle input opgeleverd. Die informatie is inmiddels verwerkt en kun je hier terugvinden.

Wat is een sportakkoord?

Medio 2018 ondertekenden minister Bruins (Medische Zorg en Sport), NOC*NSF en vele betrokken organisaties het nationaal sportakkoord: Sport Verenigt Nederland. Met het sportakkoord willen we bereiken dat iedereen, écht iedereen, plezier in sport en bewegen kan hebben. Nu en in de toekomst. Ongehinderd, in een veilige en gezonde omgeving. Een leven lang. Als sporter, vrijwilliger of toeschouwer. Om deze ambities te realiseren wordt in veel gemeenten een lokaal sportakkoord gesloten dat aansluit bij de lokale situatie en ambities.

Wil jij op de hoogte blijven van het sportnieuws uit Limburg?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief