We zijn ervan overtuigd dat er zeker op het gebied van sport veel te winnen valt. Het is tijd om onze vitale ambities vast te leggen in het Sportakkoord van Roermond. En dat doen we niet alleen, maar samen met jou.

Van sport tot Sportakkoord

Sporten in Roermond kan op vele manieren. De gemeente heeft een rijk verenigingsleven, veel voorzieningen en tal van activiteiten rondom sport, vitaliteit en beweging. Sport is niet alleen een prachtig middel om je eigen doelen te behalen, maar betrekt jou ook bij wat er om je heen gebeurt. Op die manier komt niemand buitenspel te staan. Sportiviteit stopt bovendien niet in de kleedkamer, maar vloeit voort in een gezonde levensstijl én een vitale manier van wonen en werken. Genoeg reden dus om met elkaar concrete afspraken te maken over alle actuele trends en doelen op het gebied van sportiviteit en vitaliteit. Deze afspraken leggen we vast in het Sportakkoord Roermond. Alle posities komen hierin aan bod, van sporter tot toeschouwer en van vereniging tot vrijwilliger. Het gaat over de inzet van mensen én middelen. Zo komen we samen tot een Sportakkoord, dat alle inwoners van Roermond een duwtje in de rug geeft om op een vitale manier te blijven meebewegen.

Jouw positie binnen het Sportakkoord

Zelfs als je geen fanatieke teamsporter bent, dan heb je de woorden samen, met elkaar, meedoen en participatie waarschijnlijk al eerder gehoord. Dat heeft een goede reden: want als mensen bereiken we nu eenmaal meer als we samenwerken. Een sportieve en vitale Roermondse gemeenschap begint bij alle sporters, zorginstellingen, scholen, verenigingen en organisaties die dagelijks plezier en energie halen uit sport en beweging.
De gemeente heeft hierin uiteraard een sturende en begeleidende rol, maar kan écht niet zonder jouw inbreng tot een Sportakkoord komen. De gemeente Roermond wil niet een scheidsrechter zijn die wel alle regels kent, maar die zelf het spel niet snapt. Daarom staan jouw positie, ervaringen, ideeën en wensen steeds centraal.

Sportakkoord Roermond

In de kantine van hockeyvereniging Concordia werd op 10 maart het Sportakkoord Roermond ondertekend.  Met het sportakkoord wil de gemeente Roermond  bereiken dat zo veel mogelijk mensen in Roermond onbelemmerd kunnen sporten en bewegen.  Een vijftigtal vertegenwoordigers uit wijken, verenigingen en organisaties gaan dit de komende jaren mogelijk maken.

Sportakkoord Roermond

Wil jij op de hoogte blijven van het sportnieuws uit Limburg?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief