Denk, praat en beslis mee over het Voerendaals Sportakkoord!

Heb jij ideeën om nog meer mensen in de gemeente Voerendaal aan het sporten en bewegen te krijgen? Wil je je inzetten voor de toekomst van sport in de gemeente Voerendaal? Of wil je als sportvereniging, aanbieder, school of organisatie een bijdrage leveren aan een gezonde en energieke gemeente? Draag dan je steentje bij aan het Sportakkoord Voerendaal.

Wat is een sportakkoord?

Medio 2018 ondertekenden minister Bruins (Medische Zorg en Sport), NOC*NSF en vele betrokken organisaties het nationaal sportakkoord: Sport Verenigt Nederland. Met het sportakkoord willen we bereiken dat iedereen, écht iedereen, plezier in sport en bewegen kan hebben. Nu en in de toekomst. Ongehinderd, in een veilige en gezonde omgeving. Een leven lang. Als sporter, vrijwilliger of toeschouwer.

Aan de slag met Sportakkoord Voerendaal

Samen met lokale sportverenigingen, scholen, zorginstellingen, aanbieders en inwoners stellen we een Sportakkoord -mét concrete actiepunten- op. Om die actiepunten uit te voeren, heeft het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport budget beschikbaar gesteld. Samen beslissen we ook over de inzet van dat geld in de gemeente Voerendaal.

Presentatie en ondertekening Sportakkoord Voerendaal | 1 april geannuleerd

Ivm het coronavirus is de bijeenkomst van 1 april geannuleerd. Zodra de nieuwe datum bekend is, communiceren we dat via deze website.

Op woensdag 29 januari vond de eerste bijeenkomst Sportakkoord Voerendaal plaats. Na een plenaire presentatie gingen de deelnemers aan de slag met het bespreken van mogelijkheden, kansen en uitdagingen voor de gemeente Voerendaal. In deze sessie zijn meer dan honderd kansen en uitdagingen benoemd die zijn samengevat in 4 thema’s en 12 ambities. Op woensdag 4 maart vond de tweede werksessie plaats. Met veel betrokken partners zijn er concrete acties en eigenaarschap gekoppeld aan de 12 ambities. Met deze input is het concept akkoord opgesteld.

Concept sportakkoord Voerendaal

Wil jij op de hoogte blijven van het sportnieuws uit Limburg?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief