Gemeente Heerlen biedt sportverenigingen aan om mee te doen met het programma Verantwoord Verduurzamen. Onderdeel van het programma is het gezamenlijk inkopen van energie. Voor 10 Heerlense verenigingen die hun energielasten willen verlagen, is inmiddels bij diverse energieleveranciers een offerte opgevraagd voor gezamenlijke inkoop van energie.

“Uiteindelijk is de keuze gevallen op MAIN Energie. Naast een gunstige prijs bieden zij ons de mogelijkheid om 24 uur per dag op afstand inzicht in ons energieverbruik. We zijn de eerste vereniging uit Heerlen die gaat profiteren van de gezamenlijk inkoop van energie. Daar zijn we trots op”, aldus Jo Evers van NEC’92.  

Pascal Paulussen van MAIN Energie vult aan; “Wij bieden Heerlense verenigingen tevens de mogelijkheid om aan te sluiten bij ons unieke spaarprogramma. Wij kunnen de aangesloten verenigingen bij MAIN Energie jaarlijks financieel ondersteunen met een donatie. Deze donatie is bijvoorbeeld te gebruiken voor de verdere verduurzaming van het clubgebouw.   

Vanaf 16 augustus gaat het nieuwe contract in en zal de club niet alleen een lagere energienota krijgen, maar ook met behulp van de “MAINpoort”app inzicht krijgen in het eigen energieverbruik. Hierdoor kan de club direct actie ondernemen bij onnodig (hoog) verbruik. Jo Evers: “Samen met Huis voor de Sport Limburg onderzoeken we waar verdere financiële besparingen binnen de vereniging gerealiseerd kunnen worden.  

Over Verantwoord Verduurzamen
De gemeente Heerlen is de eerste gemeente die Verantwoord Verduurzamen voor meerdere verenigingen inzet. Cristan Segers van Huis voor de Sport Limburg: “Verantwoord Verduurzamen is een initiatief van Huis voor de Sport Limburg en ondersteunt verenigingen bij het verduurzamen van Maatschappelijk Vastgoed. We onderzoeken het energiebesparingspotentieel van de vereniging door onderzoek te doen naar het gebouw, de installaties en de gebruiker. Daarnaast ontzorgen wij de verenigingen volledig bij het aangaan van het offertetraject bij de inkoop van bijvoorbeeld energie, maar kiest de vereniging uiteindelijk zelf bij welke energieleverancier zij afnemen. Naast gezamenlijk inkoop adviseren en ondersteunen we bij technische werkzaamheden rond verduurzamen en helpen we verenigingen bij het werven van subsidies en leningen”. 

Wil je meer weten over Verantwoord Verduurzamen neem dan contact op met Hennie ter Haar.

Wil jij op de hoogte blijven van het sportnieuws uit Limburg?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief