Energieverbruik is een van de grootste kostenposten voor verenigingen. Zo’n 25% van de kosten bestaat uit energielasten. Door je accommodatie verantwoord te verduurzamen kun je deze kosten eenvoudig verlagen. Wist je dat je door collectief (energie) in te kopen en door het vervangen van binnenverlichting al gauw 35% op energiekosten kunt besparen?

Gratis begeleiding en ondersteuning

Wil jouw sportvereniging de accommodaties ook verduurzamen en daarmee kosten besparen? Maar weet je niet precies hoe je dat moet aanpakken?

Maak dan nu gebruik van ons gratis begeleidings- en ondersteuningstraject ‘Verantwoord Verduurzamen’. Meld je hiervoor uiterlijk 31 december 2021 bij Cristan Segers aan.

Huis voor de Sport Limburg kan sportverenigingen deze begeleiding gratis aanbieden, omdat ons programma ‘Verantwoord Verduurzamen’ sinds april 2020 onderdeel is van het begeleidingstraject van NOC*NSF.

Let op!

Op dit moment zijn de Verantwoord Verduurzamen vouchers van NOC*NSF tijdelijk niet beschikbaar. Dat betekent dat je je vereniging wel voor de ondersteuning kunt aanmelden, maar dat we het traject nog niet kunnen starten. We verwachten dat de vouchers van NOC*NSF binnenkort weer beschikbaar zijn.

Hoe gaan we te werk?

1. De energiescan voeren we uit op locatie. Onze bouwkundig ingenieur bekijkt de gehele accommodatie en bespreekt welke maatregelen je op korte en lange termijn kunt nemen om te verduurzamen. Vaak leveren kleine investeringen al direct rendement op! We bekijken het gebouw, we bespreken het energieverbruik, het gebruik van de accommodatie en de vitaliteit van de gebruiker(s).

2. De resultaten van de energiescan verwerken in een helder rapport. We zetten op een rij welke investeringen zinvol zijn en welke volgorde wenselijk is. Natuurlijk lichten we je het rapport persoonlijk toe.

3. Op basis van het rapport en de wensen van je vereniging, maken we een plan van aanpak, inclusief financieringsvoorstel.

4. We begeleiden je bij offertetrajecten: we helpen bij het aanvragen en beoordelen van offertes.

5. Vervolgens ondersteunen we je bij de realisatie van de gekozen maatregelen

6. Ten slotte monitoren we het resultaat van de genomen duurzaamheidsmaatregelen

Aanvragen gratis begeleiding en ondersteuning vóór 31 december 2021

Wil je gratis begeleiding en ondersteuning bij het verduurzamen van je accommodaties? Vraag dan vóór 31 december 2021 deze begeleiding aan via onderstaande button of stuur een e-mail naar c.segers@hvdsl.nl (Cristan Segers). Ook voor meer informatie kun je bij haar terecht.

Aanvragen gratis ondersteuning

Wil jij op de hoogte blijven van het sportnieuws uit Limburg?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief